Foto: LETA

Mums jārāda, ka mūs neiebiedēs šādi terora akti, sestdien tiešraidē Latvijas Televīzijā sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) uzsvēra, ka šādi terora akti var notikt jebkur - Parīzē varbūt nebija pietiekama drošības iestāžu darbība, varbūt nebija iespējams šo terora aktu novērst. Teroristu mērķis bija veikt šīs darbības, lai notikušais tālāk izskanētu, jo tas, ko viņi mēģina darīt, ir sēt bailes un paniku. Tai mēs nedrīkstam ļauties.

Rinkēvičs sacīja, ka tagad tiks skatīts, kā uzlabot specdienestu sadarbību ne tikai Latvijā, bet Eiropā, jo ir ļoti daudz neizdarītu darbu kopš "Charlie Hebdo" terora akta. Turklāt ir būtiski saprast, ka neviens nav pasargāts - teroristi darīs visu, lai šīs nelietīgās rīcības dēļ cilvēki baidītos iet uz publiskiem pasākumiem.

Viņš sacīja, ka ir jāanalizē drošības iestāžu rīcība, bet, pat tad, ja tiek darīts viss, nevar izslēgt iespēju, ka terora akti būs. Rinkēvičs piebilda, ka pirmdien būs ārlietu padomes sēde Briselē, kur arī šie jautājumi tiks apspriesti.

Bergmanis LTV vilka paralēles ar notikušo terora aktu Ņujorkā 11.septembrī, atgādinot, ka tad ticis iedarbināts NATO līguma 5.pants. Viņa skatījumā, ir sarežģīta situācija drošības dienestos, tāpēc arī Latvijai ir jādomā, kā palielināt šo dienestu kapacitāti. "Brīdis ir sarežģīts, jo, lai garantētu drošību, ir nepieciešami papildus cilvēki," atzina Bergmanis.

Gan Bergmanis, gan Rinkēvičs sestdien nolika ziedus pie Francijas vēstniecības Latvijā.

Jau vēstīts, ka apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 120 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!