Foto: DELFI
Jūrmalas tiesa otrdien nopratināja vairāk nekā desmit liecinieku kukuļdošanā apsūdzētā bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala ‒ mūsu mājas") krimināllietā, pastāstīja prokurore Velta Zaļūksne.

Lietas turpināšana paredzēta 8.novembrī, kad pratinās atlikušos četrus lieciniekus.

Līdz šim lietas izskatīšana vairākkārt atlikta, jo vairākas reizes bija saslimis apsūdzētais Normunds Pīrants un slimoja aizstāvji.

Munkevicam apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī toreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Pīrantam.

Lai arī abi pāris mēnešu pavadīja apcietinājumā, tiesa nolēma apcietinājumu aizstāt ar drošības naudu, un Munkevics varēja atgriezties domē un pašlaik ir domes priekšsēdētāja padomnieks kultūras un sporta jautājumos.

Saskaņā ar apsūdzību, kura balstās uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veikto izmeklēšanu, Munkevics un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 2010.gada 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu Jūrmalas pilsētas domes deputātei Ivetai Blauai ("Jaunais laiks") par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!