Foto: LETA

Kukuļdošanā apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (ZZS) lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izvērtēt Jūrmalas pilsētas domes deputātes Ivetas Blauas (V) iespējamos likumpārkāpumus saistībā ar atalgojuma saņemšanu un amatu apvienošanu.

Blaua bija tā persona, kurai, pēc prokuratūras domām, Munkevics kopā ar pilsētas ātrās palīdzības valdes locekli Normundu Pīrantu deva kukuli, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu. Blaua šajā krimināllietā ir galvenā lieciniece.

Munkevics iesniegumā KNAB raksta, ka Blaua ir pārkāpusi valsts amatpersonai likumā noteiktos ierobežojumus vai aizliegumus atalgojuma saņemšanai un amatu apvienošanai. No 2013. gada līdz 2015. gadam Blaua ir nepamatoti saņēmusi algu Jūrmalas pilsētas domē vismaz 25 898 eiro apmērā.

Blaua savā amatpersonas deklarācijā norādījusi, ka viņa ieņem deputātes amatu Jūrmalas domē no 2009. gada līdz šodienai. Munkevicam zināms, ka Blaua kopš 2010. gada ieņem Izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētājas amatu, kuru viņa savā deklarācijā nav norādījusi.

Izglītības komitejas priekšsēdētājas amats Blauai nekad nav bijis pastāvīga darba amats, jo citādi viņa nevarētu šo amatu ieņemt. Kā rāda ziņas, kuras Blaua uzrāda savā ikgadējā deklarācijā, viņa strādā un saņem algu arī vairākās citās darbavietās - valsts SIA "Latvijas nacionālais metroloģijas centrs", kurā ieņem vienīgā valdes locekļa amatu, un Jūrmalas Valsts ģimnāzijā.

Arī iepriekšējā sasaukuma domē Blaua ieņēma Izglītības jautājumu komitejas priekšsēdētājas amatu, bet tas viņai nebija pastāvīga darba amats. Un arī šobrīd tas nav un nevar būt Blauas pastāvīgās darbavietas amats, ņemot vērā, ka viņa strādā pastāvīgu darbu citā darbavietā. Tāpēc viņas atalgojums Jūrmalas domē iepriekšējā deputātu sasaukuma laikā bija daudz mazāks, ņemot vērā ierobežojumus, kurus uzliek Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums.

Munkevics iesniegumu nosūtījis arī Valsts kontrolei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!