Foto: LETA

Bijusī Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško nav piekritusi rotēšanai uz Veselības inspekciju (VI) un uzrakstījusi atlūgumu, informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā sacīja ministrs, iepriekšējai valsts sekretārei Mūrmanei-Umbraško bija piedāvāts VI vadītājas vietnieces amats, tomēr ir saņemts atlūgums.

Jaunnedēļ, 20. aprīlī, darbu VM valsts sekretāra amatā sāks VI vadītāja Indra Dreika, paredz veselības ministra virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Minēto rīkojuma projektu Pavļuts virzīs izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

Skaidrojot, kāpēc izvēlēta Dreikas kandidatūra, Pavļuts sacīja, ka bija divi līdz trīs iespējamie kandidāti, tomēr viņa atzīta par piemērotāko, jo bija svarīgi, lai ātri vietā ir vadītājs, kurš zina nozari un kura "sniegumu mēs zinām".

Vēstīts, ka nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Rīkojumu par Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā Pavļuts parakstījis trešdien. Iepriekš Pavļuts paziņoja, ka Mūrmane-Umbraško saņems arī rājienu.

Dreikai ir ilggadēja pieredze valsts un pašvaldības iestāžu darbā. Pavļuta ieskatā viņas kompetences un prasmes ir būtiskas, lai sasniegtu VM stratēģiskos mērķus sabiedrības veselības labā, savukārt Dreikas juridiskās zināšanas palīdzēšot arī uzlabot un sakārtot lēmumu pieņemšanu ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!