Pēc šonedēļ notikušajām divu uzņēmēju slepkavībām Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un pretkorupcijas komisijas un Nacionālās drošības komisijas deputāte Linda Mūrniece (JL) rosinās abas komisijas izvērtēt Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbību.
Mūrniece atzīmēja: ka iepriekš ONAP rīcībā ir bijusi informācija par iespējamām uzņēmēju slepkavībām, bet cilvēki nav nosargāti, tādēļ "jāpēta OPAN atbildība šajos gadījumos".

"Manuprāt, tas, kas notiek valstī - divreiz nedēļā uzņēmēju pasūtījuma slepkavības un neviena no tām neizskatās pēc laupīšanas - liecina, ka valstī kopumā ir problēmas," teica Mūrniece. Viņa arī norādīja, ka īpaši bīstami ir tas, ka iepriekš ir bijušas ziņas par iespējamiem draudiem šonedēļ nogalinātajai Ellai Ivanovai.

Kā ziņots, naktī uz piektdienu, 11.janvāri, Rīgas rajona Garkalnē, kādas privātmājas pagalmā, nogalināts Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītājs Aigars Lūsis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmējs nogalināts ar sešiem šāvieniem: divi no tiem raidīti galvā, divi - ķermenī, bet vēl divi - kājās. Nogalinātā uzņēmēja rokās bijušas atslēgas, un, visticamāk, viņš bija ceļā uz mājām.

Šī ir jau otrā skaļā uzņēmēja slepkavība šā gada sākumā. Naktī uz 7.janvāri Garkalnē tika nošauta daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova dzīvesbiedre Ella.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!