Foto: F64
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis trešdien tiksies ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības (LAKRS) priekšsēdētāju Juri Kalniņu, lai pārrunātu jaunā VUGD priekšnieka atlases kritērijus.

Iekšlietu ministrija informē, ka šīs tikšanās laikā ministre no arodbiedrības vēlas dzirdēt priekšlikumus par nākamā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka kandidatūrām un pārrunāt to atlases kritērijus.

Jau vēstīts, ka pašreizējais VUGD priekšnieks ģenerālis Pencis pēc asas ministres kritikas par skarbiem komentāriem saistībā ar tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā nolēma doties izdienas pensijā. Pencis šo lēmumu esot pieņēmis pats un pēc ministres lūguma vēl līdz 1. aprīlim turpinās darbu, lai vadītu iespējamo pavasara plūdu koordinācijas pasākumus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien stājies spēkā pirmais spriedums Talsu traģēdijas lietā, kurš liek VUGD cietušajam izmaksāt 100 000 latu. Par 1997.gada 28.jūnijā notikušās Talsu traģēdijas nodarītā morālā kaitējuma kompensēšanu tiesā iesniegtas vairāk nekā desmit prasības.

Pēc tiesas sprieduma Pencis portālam "Delfi" norādīja, ka glābējiem šādas naudas nav, tāpēc dienests caur Iekšlietu ministriju (IeM) vērsīsies pie valdības, lūdzot piešķirt naudu sprieduma izpildei. Taču, ja valsts nepalīdzēs, VUGD būs jāslēdz kāds no depo.

"Šobrīd dienestā strādājošajiem nebūtu jāatbild par pagātnes grēkiem," spriedumu komentēja Pencis.

Traģēdija notika IeM rīkotajos svētkos, kuros, lūstot autopacēlāja strēlei, no 19 metru augstuma nokrita grozs ar 22 cilvēkiem. Kritienā dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!