Foto: F64
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), kura ceturtdien premjeram Valdim Dombrovskim (V) paziņoja par vēlmi atkāpties no amata, skaidrojumā par savu lēmumu norāda, ka ar šo soli aicina sabiedrību "darboties līdzi, nevis aktīvi kritizēt".

Iekšlietu ministrijas izplatītā paziņojumā Mūrniece atzīst, ka divu gadu laikā kopš atrašanās iekšlietu ministres amatā bijusi "spiesta pieņemt un īstenot gadiem atliktus lēmumus, turklāt Iekšlietu ministrija arī tā saucamajos "treknajos gados" ir bijusi visnabadzīgākā ministrija".

"Ja man nav izdevies neko mainīt, tad ar šo savu soli aicinu katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt," paziņojumā norāda Mūrniece.

Jau vēstīts, ka Mūrniece, kura ir atvaļinājumā un atrodas ārzemēs, ceturtdien negaidīti paziņoja par vēlmi atstāt amatu no 28.februāra.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) ir saņēmis Mūrnieces atlūgumu, taču nekādu sīkāku paskaidrojumu par atkāpšanas iemeslu tajā neesot, portālam "Delfi" apliecināja premjera pārstāve Līga Krapāne. Kamēr premjers ar ministri nebūs izrunājies un uzzinājis demisijas iemeslus, viņš nekādus lēmumus nepieņemšot, sacīja Krapāne. Mūrniece no atvaļinājuma atgriezīsies 18.februārī.

Mūrniece iekšlietu ministres amatā ir kopš 2009.gada 12.marta.

Vēl nesen, pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad bruņoti policisti mēģināja aplaupīt spēļu zāli un, bēgot no kolēģiem, vienu policistu nošāva un divus ievainoja, Mūrniece paziņoja, ka amatu nepametīs. Pēc šiem notikumiem uz demisiju Mūrnieci aicināja gan sabiedrība, gan policistu arodbiedrības. Toreiz Mūrniece atbildēja, ka viņas politiskās atbildība ir policijas sakārtošana.

Mūrnieces atbilstība amatam dienas kārtībā bija arī pērn, kad pēc LTV raidījuma "De facto" žurnālistes Ilzes Naglas dzīvokļa kratīšanas ministres demisiju pieprasīja Tautas partija. Toreiz Mūrniece amatu nezaudēja, jo ar 44 balsīm "par", 48 balsīm "pret" un vienam deputātam atturoties Saeima opozīcijas pieprasījumu noraidīja.

Neapmierinātību ar ministres darbu paudusi arī sabiedrība. 10.Saeimas vēlēšanās Mūrniece bija "mīnusiņu" līdere, taču, neskatoties uz sabiedrības acīmredzamajiem iebildumiem, viņa arī otrajā Valda Dombrovska valdībā tika virzīta un apstiprināta iekšlietu ministra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!