Foto: EPA/LETA
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), balstoties uz drošības iestāžu sniegto informāciju, pieņēmusi lēmumu iekļaut valstij nevēlamo personu jeb tā saucamajā "melnajā sarakstā" bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Pieņemtais lēmums nozīmē, ka Lužkovam nebūs iespējas saņemt Latvijā uzturēšanās atļauju, jo, saskaņā ar Imigrācijas likumu, ārzemniekam uzturēšanās atļauja tiek atteikta, ja viņš iekļauts to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta.

Nevēlamo personu sarakstā tiek iekļauti ārzemnieki, kuri pārkāpuši ieceļošanas vai uzturēšanas nosacījumus Latvijā. Reģistrā iekļauj arī informāciju par tā saucamajiem Latvijai nevēlamajiem ieceļotājiem - cilvēkiem, kas rada valstij draudus. Šīs kategorijas cilvēki nevēlamo personu sarakstā tiek iekļauti uz nenoteiktu laiku, un par tiem lēmumus pieņem drošības iestādes.

Svētdien TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka uz dzīvi Latvijā vēlas pārcelties bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs. Neilgi pirms jaunā gada viņš Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc 18 gadiem amatā septembra beigās saistībā ar "uzticības zaudēšanu" Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Lužkovu atstādināja no amata. Baumas par Lužkova atstādināšanu aktīvi cirkulēja jau vasarā. Krievijas mediji bija sākuši asi kritizēt viņa darbību mēra amatā. Mēram un pilsētas iestādēm neglaimojošus sižetus pārraidīja arī daži federālie televīzijas kanāli.

Augustā, kad Maskava cieta no karstuma un smoga, Lužkovs bija atvaļinājumā ārzemēs un neatgriezās pilsētā uzreiz, kas izraisīja Kremļa neapmierinātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!