Foto: DELFI
Pagaidām nav skaidrs, kas pēc 6.jūnija vadīs Iekšlietu ministriju, taču demisiju iesniegusī ministre Linda Mūrniece (V) otrdienas rītā raidījumā "Labrīt, Latvija" uzsvēra, ka arī jaunajam ministram ir jābūt no politiķu vidus.

"Tas ir politisks amats un nedomāju, ka ministrs būtu jāizvirza no profesionāļu vidus," sacīja ministre. Mūrniece uzsvēra, ka arī citās jomās ministri nav konkrēto nozaru speciālisti un, piemēram, viņai uz laiku pildos veselības ministra amata pienākumus kā nespeciālistei bijis daudz vieglāk uz tajā notiekošo paskatīties no malas.

Mūrniece raidījumā uzsvēra, ka nenožēlo pieņemto lēmumu un negrasās savas domas mainīt. Viņa noliedza, ka nolēmusi demisionēt emociju iespaidā. "Es neko nedaru emociju iespaidā," uzsvēra Mūrniece.

Mūrniece šaubās, ka līdz ar viņas aiziešanu jaunais ministrs varētu veikt kādas izmaiņas ministrijas pakļautībā esošajās iestādēs. Ministre ir pārliecināta, ka izmaiņu Valsts policijā, kuru vada jaunieceltais šefs Artis Velšs, nebūs. "Velšs ir parādījis sevi kā profesionālu vadītāju un viņa amats ir aizsargāts," sacīja Mūrniece. Viņa uzsvēra, ka nebūtu pareizi, ja jaunais ministrs sāktu mainīt iepriekš pieņemto kursu un lēmumus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) pirmdien pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr viņa vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Mūrniece pagājušajā nedēļā premjeram iesniedza demisijas rakstu. Mūrniece iepriekš telefonsarunā ar premjeru vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatojusi ar savu politisko atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!