Foto: F64
Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece kļuvusi par izdevniecības "Rīgas Viļņi" galvenā redaktora vietnieci, pavēstīja izdevniecības valdes priekšsēdētāja Aija Simsone.

Darbu izdevniecībā Mūrniece sāks 8.septembrī, un tuvākā mēneša laikā viņas amats vēl varētu tikt precizēts – Simsone pieļāva, ka Mūrniece varētu kļūt arī par viņas vietnieci. Tomēr, visticamāk, viņa vairāk darbošoties redakcijā.

Uz jautājumu, kādi būs Mūrnieces darba pienākumi, Simsone atbildēja, ka tas ir "uzņēmuma iekšējās darba kārtības jautājums", un atturējās tos izpaust, vienlaikus norādot, ka šie pienākumi ar Mūrnieci jau ir pārrunāti.

Ideja uzaicināt Mūrnieci strādāt "Rīgas Viļņu" redakcijā pieder Simsonei, kura viņu atceroties kopš studiju laikiem un vērtē kā "augsta līmeņa profesionāli".

Mūrniece savu lēmumu komentējusi lakoniski: "Esmu priecīga pievienoties šai profesionālajai un perspektīvajai izdevniecībai un ceru, ka varēšu ieguldīt arī savus spēkus un zināšanas tās attīstībā. Man tas ir jauns izaicinājums!"

Mūrniece ir pārtraukusi darbību partijā "Vienotība".

Jau vēstīts, ka Mūrniece no "Jaunā laika" saraksta savulaik ievēlēta 8. un 9.Saeimā, Einara Repšes valdības laikā bija Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, Aigara Kalvīša valdībā – Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre, no 2006.gada 5.janvāra līdz 7.aprīlim – aizsardzības ministre, bet no 2009.gada 12.marta līdz šā gada 6.jūnijam – iekšlietu ministre.

Pēc demisijas Mūrniece nolēma vairs neatjaunot Saeimas deputāta mandātu.

Karjeru Mūrniece sākusi 1989.gadā Iekšlietu ministrijas laikrakstā, kur bijusi žurnāliste. Viņa ieguvusi bakalaura grādu sociālo zinātņu jomā Latvijas Universitātē.

Ziņots arī, ka "Izdevniecība Rīgas Viļņi" pagājušajā gadā strādāja ar 3,475 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pretēji zaudējumiem 2009.gadā bija 53,7 tūkstoši latu.

"Lursoft" informācija liecina, ka izdevniecība reģistrēta 1997.gadā un tās vienīgā īpašniece ir kompānija "Baltkom Pluss Plus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!