Фото: DELFI
Lēmums par demisiju pieņemts emocionāli, un pēdējais piliens bija video par policijas darbinieku izdarītajām zādzībām, pirmdien publicētā intervijā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" sacījusi demisiju iesniegusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V).

Viņa norādījusi, ka pirmdien plānotajā sarunā ar premjeru Valdi Dombrovski (V) nav gatava atsaukt pašas iesniegto demisijas rakstu. "Nē, es neesmu gatava ņemt atpakaļ atlūgumu. Esmu pieņēmusi lēmumu. Bet pieļauju, ka Saeimā varētu būt uzticības balsojums. Esmu gatava uzticības balsojumam Saeimā, lai deputāti izlemj, vai varu turpināt strādāt, vai nē," viņa piebildusi.

Mūrniece intervijā uzsvērusi, ka centusies darīt savu darbu, cik labi varējusi. "Es cilvēciski nevaru iedomāties, kā viņš [premjers Valdis Dombrovskis] varētu pateikt - esmu slikti strādājusi, mani vajag atlaist. Bet es īsti arī nezinu kā viņš varētu nepieņemt manu atlūgumu," teikusi ministre. "Pieļauju, ka labākais variants jau pēc Jēkabpils notikumiem būtu bijis "Vienotības" frakcijas piedāvājums - par uzticības balsojumu Saeimā. Tā būtu gan diskusija par manu atbilstību amatam, gan par iekšlietu sistēmu," viņa atzinusi.

"Man ir tāda sajūta, ka es varu izdarīt divas lietas - demisionēt vai nomirt, jo tad es par sevi uzzināšu daudz laba. Es izvēlējos pirmo un tagad divu gadu laikā esmu uzzinājusi par sevi arī labas lietas. Jā, esmu divus gadus ļoti smagi strādājusi, pieņēmusi ļoti smagus, sasāpējušus lēmumus. Uzskatu, ja nebūtu manis, sistēmai būtu klājies daudz grūtāk," teikusi ministre. "Taču, neskatoties uz to, es nepamanīju virsrakstus avīzēs - Mūrniece, tu esi malacis! Pat pēc lēmuma par bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova iekļaušanu melnajā sarakstā, lēmuma, kas daudziem patika, es nesagaidīju atbalstu".

Jau vēstīts, ka Mūrniece negaidīti iesniedza demisijas rakstu pagājušajā nedēļā, atrazdamās atvaļinājumā ārzemēs. Ministres atkāpšanos daļa sabiedrības pieprasīja jau janvāra beigās pēc traģiskās apšaudes Jēkabpilī, kad specvienības "Alfa" darbinieku un bijušo Tukuma policistu sarīkotā laupīšanā un apšaudē bojā gāja viens no viņu vajātājiem - policistiem. Vēl pieci cilvēki - divi policisti un trīs laupītāji - toreiz tika ievainoti.

Pēdējās nedēļās aizdomās par dažādiem noziegumiem aizturēti vēl vairāki policisti. Vienā no gadījumiem, par ko policija informēja piektdien, ir aizdomas, ka valdības māju apsargājošs policists pārdevis narkotikas. Savukārt citā gadījumā videonovērošana fiksējusi, kā divi policisti formās apzog kādu auto.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !