Foto: DELFI
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) pirmdien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) nekādus komentārus par savu demisiju žurnālistiem nesniedza, solot to darīt pirmdien vakarā pēc "Vienotības" valdes sēdes.

Mūrniece, kas pēc Ministru kabineta komitejas sēdes uz neilgu brīdi kopā ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni uzturējās premjera kabinetā, neatbildēja, par ko amatpersonas runājušās, sakot: "Dzērām kafiju."

Arī Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds žurnālistiem sacīja, ka nekāda oficiāla premjera paziņojuma par rīcību saistībā ar Mūrnieces iesniegto demisijas rakstu līdz "Vienotības" valdes sēdei nebūšot.

Jau vēstīts, ka Mūrniece negaidīti iesniedza demisijas rakstu pagājušajā nedēļā, atrazdamās atvaļinājumā ārzemēs. Ministre atzinusi, ka lēmums par demisiju pieņemts emocionāli, un pēdējais piliens bija video par policijas darbinieku izdarītajām zādzībā.

Janvāra beigās pēc traģiskās apšaudes Jēkabpilī, kad specvienības "Alfa" darbinieku un bijušo Tukuma policistu sarīkotā laupīšanā un apšaudē bojā gāja viens no viņu vajātājiem – policistiem, Mūrnieci uz demisiju aicināja gan sabiedrība, gan policistu arodbiedrības. Toreiz Mūrniece atbildēja, ka viņas politiskās atbildība ir policijas sakārtošana.

Mūrnieces atbilstība amatam dienas kārtībā bija arī pērn, kad pēc LTV raidījuma "De facto" žurnālistes Ilzes Naglas dzīvokļa kratīšanas ministres demisiju pieprasīja Tautas partija. Toreiz Mūrniece amatu nezaudēja, jo ar 44 balsīm "par", 48 balsīm "pret" un vienam deputātam atturoties Saeima opozīcijas pieprasījumu noraidīja.

Neapmierinātību ar ministres darbu paudusi arī sabiedrība. 10.Saeimas vēlēšanās Mūrniece bija "mīnusiņu" līdere, taču, neskatoties uz sabiedrības acīmredzamajiem iebildumiem, viņa arī otrajā Valda Dombrovska valdībā tika virzīta un apstiprināta iekšlietu ministra amatā.

Mūrniece iekšlietu ministres amatā ir kopš 2009.gada 12.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!