Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) ir izdevusi rīkojumu no amata pienākumu pildīšanas uz laiku atstādināt divas amatpersonas, kuras saistītas ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra (VALIC) veikto iepirkumu “Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām”, "Delfi" informēja ministrijā.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas veiktās pirmās dienesta pārbaudes rezultātiem.

Vienlaikus pret abām uz laiku atstādinātajām amatpersonām ir uzsākta disciplinārā izmeklēšana.

Respektējot tiesībsargājošo iestāžu lūgumu, Aizsardzības ministrija pašlaik detalizētāku informāciju par atstādinātajām amatpersonām, to amatiem un dienesta izmeklēšanas gaitu nesniegs.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 16. martā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vairākos objektos Rīgā un citviet Latvijā veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā 14 tiesas sankcionētas kratīšanas, saistībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centra īstenoto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām", portāls "Delfi" uzzināja birojā.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz izskanējušo informāciju medijos, šā gada 16. februārī Mūrniece uzdeva veikt pārbaudi par Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra veiktā iepirkuma "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām" kvalifikācijas prasībām iepretim noslēgtā līguma mērķim. Pārbaudi uzsāka arī KNAB.

"Delfi" jau vēstīja, ka iepriekšējā aizsardzības ministra Arta Pabrika (LA) politiskā biroja pārstāvis ir iesaistījies lemšanā par 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu.

"Pirmie secinājumi ir nepatīkami," par sākto iepirkuma izvērtēšanu iepriekš stāstīja Mūrniece, "ir izveidojusies netipiska situācija – iepriekšējā ministra politiskā biroja pārstāvis ir bijis klāt iepirkuma komisijā un lēmis par konkrētām prasībām, kas ir saistītas ar šo iepirkumu."

Šādos apstākļos Mūrniece lūgusi veikt tālāku detalizētu pārbaudi, tajā iesaistīts Aizsardzības ministrijas (AM) Audita departaments un izpēte tikšot turpināta "trīs, četrās jomās".

Jau ziņots, ka Rojā reģistrēts uzņēmums "Zītari LZ" pērn decembrī ieguvis 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām turpmākos piecus gadus.

AM ir uzskaitījusi pamatojumu, kāpēc iepirkumā izraudzīti tieši "Zītari LZ", tomēr vienlaikus Mūrniece ir uzdevusi veikt pārbaudi par armijas pārtikas iepirkumu, turklāt AM jau pērn rudenī ar iepirkuma procesu saistītos dokumentus nosūtījusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!