Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) sola, ka, neskatoties uz finansējuma samazināšanu un reformu iekšlietu sistēmā, iedzīvotājiem “nevajadzētu pamanīt”reformas norisi – tas neatstāšot iespaidu uz drošību valstī.

Mūrniece otrdien intervijā LTV raidījumam “Labrīt, Latvija!” uzsvēra, iedzīvotājiem nemainīsies tas pakalpojumu klāsts, ko policija piedāvā. Lai arī pēdējā laikā reģionos izskan bažas, ka dažviet no darba tiks atlaisti pat puse no līdz šim nodarbinātajiem policistiem, kas varētu būtiski ietekmēt kriminogēno situāciju, ministre to noliedza.

“Uz pusi nekur nesamazinās,” sacīja Mūrniece, atzīstot gan, ka reforma sāksies tikai rudenī un pagaidām pati policija vēl neesot aprēķinājusi, cik policisti Latvijā būšot jāatbrīvo no amata.

Jau vēstīts, ka Kuldīgas dome kategoriski iebilst pret Iekšlietu ministrijas plāniem līdz 1.septembrim no darba Kuldīgas rajonā atbrīvot 42 no 96 policijas darbiniekiem. Šādi aprēķini par atlaižamo policistu iespējamo skaitu esot bijuši vietējai policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!