Foto: LETA
Valsts policija nākamgad, beidzoties operatīvā līzinga termiņam, atteiksies no lielas daļas pirms pieciem gadiem iegādāto jauno automašīnu, jo policijai tās pašlaik nav vajadzīgas, trešdien apvienības "Vienotība" videočatā atzina iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Mūrniece skaidroja, ka laikā, kad policija operatīvajā līzingā iegādājās jaunus auto, "to varēja atļauties". Tomēr tagad policijai tik daudz auto vairs nevajagot, jo to nepieļauj piešķirtie budžeta līdzekļi. "Pagājušajā gadā mēģinājām atdot atpakaļ, bet neņēma, līdz ar to mums ir patiešām liela problēma – mašīnas mums nevajag, bet mums tās ir jālieto," stāstīja ministre.

Ministre arī uzskata, ka Valsts kontrole nepareizi norādījusi uz to, ka policija līzinga mašīnas nepietiekami izmanto, līdz ar to līzings faktiski neatmaksājas. "Tā kā mums nav naudas un degvielas, un mašīnas ir noliktas pie žoga, tad nav iespējams sasniegt līzinga līgumā noteikto nobraukumu," skaidroja ministre. "Iznāk, ka mums jātaupa nauda, bet mēs nedrīkstam nebraukt," norādīja Mūrniece.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins publiski pieļāva iespēju atteikties no pirms vairākiem gadiem līzingā iegādātajām policijas automašīnām. Pērn valdība Iekšlietu ministrijai piešķīra papildus līdzekļus policijas auto nomas nomaksai - par auto nomu bija izveidojies parāds 461 800 latu apjomā.

2006. gada izlaiduma "Hyndai", "Volvo" un "Ford" automašīnas pirms četriem gadiem tika iegādātas līzingā uz pieciem gadiem. Mašīnas saņēma arī vairākas policijas reģionālās pārvaldes.

Valsts kontrole norādījusi, ka operatīvajā līzingā iegādātajiem policijas auto ir tik mazs nobraukums, ka līzings gandrīz neatmaksājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!