Foto: DELFI
Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), kura iepriekšējās vēlēšanās saņēma daudz mīnusu un Saeimā iekļuva tikai pēc kolēģa Ģirta Valda Kristovska apstiprināšanas ārlietu ministra amatā, nolēmusi rudenī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās nestartēt, trešdien vēsta Latvijas Radio.

"Desmit gadus esmu bijusi politikā. Esmu gatava kaut ko darīt politikā, bet ne kandidēt un šobrīd ieņemt kādus augstus amatus," norādīja Mūrniece.

"Ap šo vecumu, kādā es pašlaik esmu, pareizi būtu cilvēkiem tikai sākt domāt par politiku. Es jau esmu politikā pavadījusi ilgu un garu karjeru, sasniegusi visu, ko esmu vēlējusies, un varu atļauties šobrīd paņemt pauzi no politikas ar plānu atgriezties tajā pēc kāda laika," atzina bijusī iekšlietu ministre.

Mūrniece no "Jaunā laika" saraksta savulaik ievēlēta 8. un 9.Saeimā, Einara Repšes valdības laikā bija Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, Aigara Kalvīša valdībā - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre, no 2006.gada 5.janvāra līdz 7.aprīlim - aizsardzības ministre, bet no 2009.gada 12.marta līdz šā gada 6.jūnijam - iekšlietu ministre.

Pēc demisijas Mūrniece nolēma vairs neatjaunot Saeimas deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!