Latvijas Sieviešu organizāciju sadarbības tīkls (ST) galveno dzimumu līdztiesības balvu piektdien piešķīris Saeimas deputātei Lindai Mūrniecei (JL).
Organizācijas atzinības balvas saņēma bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP) un Saeimas deputāte Žanete Vasaraudze (TP).

Balvas pasniedzēji uzsvēra Mūrnieces lomu cilvēku tirdzniecības problēmas aktualizēšanā un risināšanā. Būdama Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, viņa rosinājusi izveidot starpinstitucionālu darba grupu, kas izstrādājusi cilvēktirdzniecības likumu, balvas piešķiršanu pamatoja organizācijas pārstāves.

Baštiks balvu saņēma par Uzturlīdzekļu fonda izveidošanu. ST pārstāves uzsvēra, ka atbalsts ir būtisks nepilnām ģimenēm.

Vasaraudzes darbību sieviešu organizācijas novērtēja kā būtisku sieviešu invalīdu integrācijā, jo deputāte risinājusi bezdarba, pensiju un citus jautājumus.

Balvas pasniedza Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, kurš piedalījās ekspertu komisijas darbā.

ST valdes priekšsēdētāja Iluta Lāce stāstīja, ka sieviešu organizāciju pārstāvju un neatkarīgu ekspertu komisija izvērtēja politiķu darbu dzimumu līdztiesības jomā 8.Saeimas laikā. Balva piešķirta pirmo reizi, tomēr sieviešu organizāciju pārstāves plāno apbalvot dzimumu līdztiesību veicinājušos politiķus arī pēc četriem gadiem.

ST ietilpstošās 49 organizācijas izvirzīja pretendentus no politiķu vidus, no kuriem nominēti deviņi - bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP), bijusī ārlietu ministre un Eiropas Komisijas komisāre Sandra Kalniete (JL), 8.Saeimas deputāte Vineta Muižniece (TP), Linda Mūrniece (JL), Einārs Repše (JL), Anta Rugāte (TP), Viesturs Šiliņš (JL), Ainārs Šlesers (LPP) un Žanete Vasaraudze (TP).

Minētā Latvijas Sieviešu organizācija dibināta 2003.gada 24.septembrī un tajā apvienojušās 49 organizācijas. Mērķis ir veicināt dzimumu līdztiesību Latvijā, sekmēt dzimumu līdztiesības principu integrēšanu visās rīcībpolitikās Saeimas, valdības un pašvaldību lēmumu pieņemšanas līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!