Foto: LETA
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), kura premjeram ir iesniegusi demisijas rakstu un šajā amatā būs vēl tikai trīs mēnešus, savā vietā ieteiks savu partijas biedru no "Jaunā laika" Ainaru Latkovski, intervijā žurnālam "Sestdiena" atklāj pati ministre.

"Nav tā, ka būtu atteicies. Viņš sacīja: 'pie dzīva ministra' apspriest to būtu diezgan dīvaini. Ja man starp diviem kandidātiem jāizvēlas, tad tas noteikti būtu Latkovskis. Ja premjers prasīs manu viedokli, es ieteikšu viņu," atbildēja Mūrniece uz jautājumu, ka pašlaik izskanējuši divu kandidātu potenciālie vārdi - Latkovska vārds un Olfa Pulka vārds.

Viņa pauda pārliecību, ka nākamais ministrs nāks no Jaunā laika, partijai esot vairāki spējīgi cilvēki.

Viņa neslēpa, ka jau rudenī, kad otro reizi kļuva par ministri, piekritusi tam bez īpašas sajūsmas.

"Ne man, ne maniem bērniem par labu tas nav nācis. Galvenais manas aiziešanas iemesls ir pasargāt pašai sevi, nekāda cita iemesla nav. Esmu gan pietiekama stipra un izturīga. Divu gadu laikā ik pa trim mēnešiem kādam gribējies manu demisiju — bijuši regulāri spiedieni, apmaksāti un neapmaksāti," demisijas iemeslus klāstīja Mūrniece.

Viņa gribējusi amatu pamest jau 28.februārī, taču sapratusi arī premjeru, kurš ar aiziešanu tiktu vājināts.

"Bez tieslietu ministra, kurš nodarbojas ar dokumentu saskaņošanu, valdība var nodzīvot pusgadu. Bez iekšlietu ministra mēs nevaram, ņemot vērā to, kas pie mums notiek un kas drīz notiks. Es domāju 16.martu un 9.maiju," pauda ministre.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pieņēmis Mūrnieces demisijas rakstu, taču viņai uzdots līdz 6.jūnijam turpināt pildīt pienākumus, paveicot vairākus darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!