Foto: Saeimas administrācija

"Barikāžu laikā mēs visi bijām Latvijas karavīri, kuri cīnījās par savu Latviju. Cilvēki saprata, ka Latvijas neatkarība ir tikai mūsu pašu rokās," 11. novembrī, Lāčplēša dienā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas namā pasniedzot pateicības rakstus 1991. gada barikāžu dalībniekiem.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par iespēju barikāžu aizstāvjiem pateikties dienā, kad godinām Latvijas karavīrus – Lāčplēša dienā -, uzsverot, ka arī barikāžu dalībnieki cīnījušies par mūsu valsti un sargājuši Latviju.

"Par spīti salam 1991. gada janvārī cilvēki pulcējās uz barikādēm, un visus sildīja kopības gars. Tā bija apziņa, ka visi iestājamies par vienu mērķi – Latvijas neatkarības nosargāšanu," akcentēja Mūrniece. Viņa aicināja neaizmirst šo barikāžu laika siltumu, kopības izjūtu un mudināja dalīties tā laika atmiņu stāstos ar saviem līdzcilvēkiem, it sevišķi jaunāko paaudzi.

Jau ziņots, ka 10. un 11. novembrī Saeimas namā pateicības rakstus pasniedz 164 barikāžu dalībniekiem. Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991. gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu. To piešķir tikai tādai personai, kas nav apbalvota ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!