Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uzdevusi Iekšlietu ministrijas (IeM) iestādēs samazināt dienesta transportlīdzekļu skaitu centrālajos aparātos un stingrāk kontrolēt to izmantošanu, lai nepieļautu auto lietošanu ārpus dienesta vajadzībām un palielinātu transportlīdzekļu skaitu reģionos, informē ministrijas preses pārstāve Sintija Virse.

Ministre uzdevusi samazināt dienesta transportlīdzekļu izmantošanu iestāžu atbalsta struktūrvienībās, piemēram, lietvedības, finanšu, personālsastāva dienestos un tamlīdzīgi. Tāpat uzdots samazināt dienesta transportlīdzekļu nodošanu amatpersonām individuālai lietošanai, it sevišķi iestāžu centrālajos aparātos un struktūrvienību vadītāju un to vietnieku līmenī.

IeM iestāžu vadītājiem arī uzdots pastiprināti kontrolēt auto izmantošanu, lai nepieļautu nepamatotu dienesta transportlīdzekļu lietošanu ārpus darba laika.

Ministre norāda, ka ministrijā vienreiz jau pārskatīta un ierobežota dienesta automašīnu izmantošanas kārtība, tomēr "vēl arvien redzu, ka ne visiem tiem darbiniekiem, kam šobrīd ir piešķirtas dienesta automašīnas, tās ir nepieciešamas viņu darba pienākumu pilnvērtīgai veikšanai un tās tiek izmantotas tikai, lai nokļūtu no mājām uz darbu un otrādi". Kā piemēru ministre min Valsts policijas centrālo aparātu, jo "neuzskatu, ka Finanšu vadības biroja vadītājam ir visu laiku nepieciešama automašīna, nepieciešamības gadījumā viņš var izmantot dežurējošo automašīnu".

Ministrija skaidro, ka plānoto pasākumu mērķis ir pēc iespējas vairāk automašīnu novirzīt tiem dienestu darbiniekiem reģionos, kas tieši nodrošina sabiedrības kārtību un drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!