Foto: stock.xchng
Pēc traģiskā gadījumā kinoteātrī "Forum Cinemas", kur sestdien vakarā konflikta laikā nošauts kāds skatītājs, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) uzdevusi Valsts policijas priekšniekam nedēļas laikā sniegt priekšlikumus ieroču aprites kārtības uzlabošanai, informēja Iekšlietu ministrijā.

Ministre uzskata, ka viena gadījuma dēļ nevar runāt par sabiedrībā pieaugošām vardarbības tendencēm, tomēr šis gadījums ir rūpīgi jāanalizē un, iespējams, jāizdara secinājumi attiecībā uz nepieciešamību pastiprināt ieroču aprites kontroli.

Jau vēstīts, ka uz sestdienas vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" nogalināto vīrieti raidīti četri mērķtiecīgi šāvieni. Konflikta cēlonis bija pārāk skaļa popkorna ēšana. Strīds aizsācies vēl seansa sākumā, tad pierimis taču filmas "Melnais gulbis" beigās 1983.gadā dzimušais vīrietis nošāva 1968.gadā dzimušo blakussēdētāju.

Kāda no aculieciniecēm norādīja, ka filmas beigās no zāles aizmugures pēkšņi atskanējis šāvienam līdzīgs troksnis. Zālē esošie cilvēki bija neizpratnē par notikušo, taču īpaša panika nesekoja, stāstīja lieciniece. Īsi pēc šāviena cilvēki sākuši saukt ārstu, bet iespējamais šāvējs nekur neesot bēdzis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants Nikolajs Zikovs, kurš savulaik beidzis Policijas akadēmiju, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!