Foto: F64
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) mainījusi savu viedokli un nu uzskata, ka viņas amata pārņēmējam būtu jābūt nozares profesionālim, piemēram, bijušajam Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta bijušajam vadītājam Ainaram Pencim.

"Es piedāvātu kādu no sistēmas. Piemēram, pensijā aizgājušo ģenerāli Valdi Voinu, ugunsdzēsības ģenerāli Aināru Penci," Mūrniece norādījusi intervijā laikrakstam "Čas" un televīzijai "Pro100TV". "Viņi nav politiķi un nespēs pieņemt politiskus lēmumus, viņi pieņems profesionālus lēmumus. Lai gan profesionālim šajā sistēmā ir grūti pieņemt nepopulārus lēmumus. To var tikai tad, ja esi atnācis no malas," sacījusi politiķe.

Iepriekš Mūrniece publiski izteicās, ka jaunajam ministram būtu jābūt politiķim, solot šim amatam ieteikt pašreizējo apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķis vai Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V). Mūrnieces partijas biedre Solvita Āboltiņa gan pēc tam uzsvēra, ka nevienu no šīm kandidatūrām koalīcija neapspriež.

Jau ziņots, ka 21.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!