Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šobrīd situācija koalīcijā ir sarežģījusies un nākotni iespējams prognozēt tikai mazliet, taču, ja paredzēts mēģināt mākslīgi paplašināt esošo trīs partiju koalīciju, tad "es domāju, ka mūsu atbilde būs "nē"," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja "Apvienotā saraksta pārstāvis, tagadējais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

Jau rakstīts, ka trešdien, 31. maijā, uzreiz pēc jaunā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča (JV) ievēlēšanas, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem paudis, ka gatavojas sākt sarunas ar pašreizējiem partneriem par valdošās koalīcijas paplašināšanos, noprotams, ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem", vēstīja TV3 Ziņas.

Kučinskis LTV sacīja, ka "sarunām noteikti jābūt, jo katram ir savi jautājumi". Cik viņam zināms, tad piektdien šādas sarunas arī būšot.

"Ja ir bijusi doma, un tā prezidenta ievēlēšanas cena noteikti ir būšana koalīcijā, kas tā acīmredzot arī ir, tad tas faktiski nav iespējams bez jaunas valdības veidošanas," teica politiķis.

Tad "kādā brīdī, visticamāk, premjeram tad jāpasaka, ka viņš tālāk vairāk nestrādās ar līdzšinējiem partneriem vai kaut ko tamlīdzīgu", sacīja Kučinskis.

Tās jebkurā gadījumā tad būs jaunas sarunas, jo "mākslīgi kādu integrēt iekšā... Es šobrīd varu prognozēt, bet es domāju, ka mūsu atbilde būs "nē"," teica politiķis.

Šādā situācijā ir jauni koalīcijas partneri, jauna deklarācija. Arī zinot ZZS, "viņiem ir savi uzstādījumi, kas varētu diezgan stipri atšķirties no līdzšinējās virzības, par ko bijām vienojušies mēs, tajā skaitā ar "Progresīvajiem"," teica Kučinskis.

Vaicāts, AS ir pārliecināti par Edvarda Smiltēna palikšanu Saeimas priekšsēdētāja amatā, Kučinskis sacīja, ka, jau izvirzot Uldi Pīlēnu prezidenta amatam, AS teicis, ka tam nav nekādas saistības ar koalīciju.

Ja citi partneri pie tā nav turējušies, tad, visticamāk, "politiskais laukums tiek pilnībā notīrīts" un nesavienojamās lietas, kas bija pirms vēlēšanām, tādu vairāk nav., Acīmredzot tad "sarunas sākas no nulles," teica Kučinskis. Tad arī jebkuram, kurš ir amatā, vai tas ir ministrs vai Saeimas priekšsēdētājs, ir jārēķinās, ka viņš amatu var zaudēt, viņš atzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!