Foto: LETA

Latvijas iedzīvotāju ideāli ir brīvība, nacionāla valsts un demokrātija, sestdien notiekošajā konferencē "Mūsu trejādā Latvija" pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Tas, ka mēs 50 okupācijas gados spējām sevī uzturēt dzīvu neatkarīgas Latvijas ideju, dod iedvesmu domāt par Latvijas pastāvēšanu cauri gadsimtiem, kalt plānu nākotnei un saprast, kādu vēlamies veidot Latvijas nākamo simtgadi," viņa teica.

Kā uzsvēra Mūrniece, tieši līdzšinējie ideāli, tautas dārgumi un pieredze ir mūsu nākotnes pieturpunkti, raugoties uz Latvijas attīstību. Tā ir latviešu valoda un kultūra, Latvijas daba, latviskā dzīvesziņa un Rietumu civilizācijas garīgās vērtības.

"Šajās dienās mums visiem ir svarīgi atgādināt saviem līdzcilvēkiem, kādēļ mūsu tautas vērtību vertikāle ir tieši tāda, kāda tā ir. Kāda ir mūsu pagātne, kas padarīja iespējamu mūsu tagadni, un kā, apzinoties pagātni un šodienu, veidot paļāvības pilnu rītdienu," sacīja Mūrniece.

Trīs Latvijas vēstures posmi – valsts nodibināšana, okupāciju periods un atjaunotā valsts – slēpj atbildi par mūsu sakņu spēku, akcentēja Mūrniece.

"Mūsu nācijas atjaunošana nebūtu iespējama bez cilvēkiem, kuri, izgājuši pat vissmagākos ceļus, spējuši saglabāt dzīvesprieku, dziļu ieinteresētību valsts politiskajā dzīvē un spēju tālredzīgi novērtēt procesus sabiedrībā," pauda Mūrniece.

Konference "Mūsu trejādā Latvija" organizēta, lai atskatītos uz Latvijas valsts noieto ceļu pirmajā simtgadē, pārvarētajām grūtībām, liktenīgajiem pavērsieniem, veiksmēm un neveiksmēm. To rīko Latvijas Politiski represēto apvienība un Latvijas Okupācijas izpētes biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!