Foto: Пресс-фото
"Mūsu partija" jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī startēs bez līdzšinējā saraksta līdera, bijušā domes priekšsēdētāja Riharda Eigima, un saraksta pirmais numurs šogad būs pašreizējais mērs Igors Prelatovs, liecina politiskā spēka Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegtais kandidātu saraksts.

Prelatovs 2017. gada vēlēšanās sarakstā startēja ar trešo numuru, bet par mēru kļuvis pērnā gada vasarā, kārtējo reizi mainoties varai Daugavpils domē.

Aiz mēra kandidātu sarakstā kā otrā ir viņa vietniece Līvija Jankovska. Partijas sarakstā ir arī vairāku uzņēmumu pārstāvji – SIA "Pellston nami" struktūrvienības vadītājs Andrejs Nariškins, SIA "LokRem" izpilddirektors Igors Ignatjevs, AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" valdes loceklis Jevgēnijs Koršenkovs.

Sarakstā iekļauti izglītības, kultūras, medicīnas un citu jomu darbinieki. Kā pēdējais sarakstā ir "Mūsu partijas" valdes loceklis Ēriks Lociks.

Šī gada vēlēšanās politiskā spēka sarakstā nestartē Eigims, kurš šajā sasaukumā ir vadījis domi, 2017.gada septembrī kļūstot par mēru pēc Andreja Elksniņa (S) gāšanas no amatā. Sarakstā nav arī Aivars Zdanovskis, kurš domē šajā sasaukumā ir ieņēmis arī domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Abi pašlaik nereti balsojumos atbalsta opozīciju, lai arī "Mūsu partija" kopā ar Latgales partiju domē veido koalīciju.

4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā politiskais spēks kā mērķi izvirzījis pilsētas attīstību un daugavpiliešu labklājības nodrošināšanu, panākot pilsētas ekonomisko izaugsmi, iedzīvotāju uzticēšanos un iesaisti pilsētas attīstības plānošanā. Kandidāti sola veicināt pilsētas ekonomisko attīstību un investīciju piesaisti, bezdarba mazināšanu un nodarbinātību, atbalstīt uzņēmējdarbību. Tie solīts arī pieejamo Eiropas Savienības fondu līdzekļu palielinājums.

Izglītības jomā politiķi sola atbalstīt inženierzinātņu un tehnoloģiju apguvi, nodrošināt skolas ar datortehniku un atbalstīt Daugavpils Universitātes statusa saglabāšanu. Plānots arī turpināt latviešu valodas apguves bezmaksas programmu un īstenot citus mērķus.

Starp sabiedrības iesaistes mērķiem minēta, piemēram, mikrorajonu padomes izveide, atbalsta dažādām sabiedrības grupām, saiknes nodrošināšana ar ārzemēs dzīvojošajiem daugavpiliešiem.

Tiek solīts arī nodrošināt daudzveidīgas sporta un aktīvās atpūtas iespējas. "Mūsu partija" pilsētā sola peldbaseinu un vieglatlētikas stadionu.

Veselības jomā tiek solīti pasākumi "Covid-19 saslimstības mazināšanai un vakcinācijas veikšanai" un citas aktivitātes.

Savukārt trešās grupas invalīdiem esot plānots ieviest 150 eiro pabalstu sanatoriju apmeklējumam. Jaundzimušo pabalstu "Mūsu partija" apņēmusies celt līdz 1000 eiro.

Jau ziņots, ka no trešdienas līdz 6. aprīlim notiks deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām. Pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā - jaunizveidojamos novados un sešās valstspilsētās, kas ir ārpus novadiem. Kandidātu saraksti jāiesniedz šo pašvaldību vēlēšanu komisijās.

Vēlēšanas nenotiks Rīgā, kur dome tika ievēlēta jau 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!