Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai nodrošinātu mutes un deguna aizsegu iegādi skolu audzēkņiem, Ministru kabinets otrdien konceptuāli atbalstīja 4 571 034 eiro novirzīšanu šim mērķim.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā norādīts, ka izglītojamajiem 2021./2022. mācību gadā būs nepieciešamas 3 312 344 maskas.

Plānotā viena mutes un deguna aizsega cena būs 1,38 eiro.

IZM lēš, ka viens vairākkārt lietojamais mutes un deguna aizsegs ir derīgs līdz 30 mazgāšanas reizēm, tas tiek mazgāts katru dienu, bet dienas laikā tiek lietoti divi mutes un deguna aizsegi.

Paredzēts, ka šajā mācību gadā vienai personai būs nepieciešami 14 mutes un deguna aizsegi.

Ministru kabineta sēdē par šo jautājumu izvērsās īsa diskusija, taču ministri šim IZM ierosinājumam pauda konceptuālu atbalstu.

Izskatīšanai valdības sēdē iesniegtajā informatīvajā ziņojumā arī norādīts, ka mutes un deguna aizsegi nebūs nepieciešami bērniem, kuri nav sasnieguši septiņu gadu vecumu, kā arī personām ar acīmredzamiem kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem, kuru dēļ tām trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai.

Tāpat tos nevajadzēs tiem darbiniekiem un audzēkņiem, kuriem ir sadarbspējīgais Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī 1. līdz 3. klašu skolēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!