Foto: AFI



Sestdien, 1.novembrī, mūžībā aizgājusi Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Brikše, portālam "Delfi" apliecināja LU. Viņas uzraudzībā izskoloti daudzi pazīstami žurnālisti un sabiedrisko attiecību speciālisti.

Brikše dzimusi 1956.gada 26.augustā Aucē. 

Atvadīšanās no Brikšes paredzēta ceturtdien, 6.novembrī, plkst.10 LU Lielajā aulā.  

Līdzjūtību pasniedzējas tuviniekiem izteikusi arī fakultātes studējošo pašpārvalde. "Grūti noticēt, ka dekānes Intas Brikšes mūžs ir apstājies. Tomēr, lai cik neaptverami tas būtu, gribam teikt, ka Intas Brikšes paveiktais dzīvos tālāk. Studentu vārdā vēlamies apliecināt, ka vienmēr Brikšei būsim pateicīgi par viņas nenovērtējamo ieguldījumu LU Sociālo zinātņu fakultātes attīstībā, par neizmērojamo uzticību visiem studentiem, par atbalstu gan labajās, gan sliktajās dienās un pārdrošākajās idejās. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Intas Brikšes tuviniekiem," uzsver studenti.

Savukārt LU rektors Mārcis Auziņš norāda, ka "gribu runāt nevis kā rektors, bet kā Mārcis Auziņs. Man dzīvē ir gadījies tā, ka esmu ar Intu kopā mācījies no 1.klases. Līdz ar to es šo uztveru ne tikai kā kolēģes, profesores zaudējumu Latvijas Universitātei, bet kā cilvēku, kuru esmu pazinis jau kopš 1.klases skolas sola. Tas rada vēl papildus emocionālu nokrāsu. Viss notika strauji un negaidīti, kas neļauj notikušo uztvert viegli."

"Šobrīd plānojam, ka, ja ģimene atbalstīs, tad profesori izvadīsim no Universitātes lielās aulas," norāda rektors.

Viņa no 1992. līdz 1993.gadam bijusi LU žurnālistikas katedras docente, 1993.gadā kļuvusi par LU komunikācijas un žurnālistikas katedras vadītāju, kopš 2000.gada bijusi LU profesore komunikācijas teorijās, bet laikā no 2000. līdz 2009.gada jūlijam - divus termiņus pēc kārtas, bijusi LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāne, liecina aģentūras LETA arhīva dati. 

Pēc tam Brikše bija LU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja, savukārt SZF dekānes amatā vēlreiz tika ievēlēta 2013.gada aprīlī, liecina LU arhīva informācija. 

Tāpat 2011.gadā Brikše un toreizējais LU rektors profesors Mārcis Auziņš cīnījās par LU rektora posteni. 

1994.gada maijā Brikše kandidējusi Rīgas Domes vēlēšanās, bet 2000.gadā viņa apstiprināta par AS "Preses nams" padomes locekli. 

2007.gadā viņai piešķirts Atzinības krusts par izcilu tēvijas mīlestību un sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes un izglītības darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!