Foto: LETA

Sestdien, 10. decembrī, mūžībā devies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ķirurgs un Operāciju bloka vadītājs Džeimss Rozītis, ziņo BKUS.

Rozītis dzimis 1963. gada 30. jūlijā un nākamajā gadā būtu svinējis apaļu jubileju. Bērnu slimnīcā strādājis kopš 1985. gada 1. februāra.

Kā norāda slimnīcā, Rozītis BKUS sācis strādāt kā medicīnas māsa. Pēc rezidentūras beigšanas, 1988. gada augustā, pārcelts par ārstu – ķirurgu, vēlāk strādājis kā urologs 3. ķirurģiskajā nodaļā.

1996. gada janvārī iecelts par slimnīcas virsārstu. No 2006. gada 9. maija līdz 2008. gada 9. martam strādājis par Bērnu slimnīcas medicīnas direktoru. Kopš 2008. gada 10. marta vadījis Operāciju bloku un paralēli strādājis arī par bērnu ķirurgu.

Kolēģi Rozīti atceras kā gaišu, mierīgu, pozitīvu un ļoti labsirdīgu cilvēku, kurš pirms darbu uzsākšanas nodaļā, vienmēr dalījies ar saviem dzīves notikumiem pie rīta tējas. "Kā operāciju bloka vadītājs viņš mācēja atrast kopīgu valodu ar visiem darbiniekiem. Viņš mācēja uzklausīt, nekad nepārtraucot otru. Džeimss vienmēr ņēma vērā māsu viedokli, lai rastu labāko risinājumu. Viņš bija labs profesionālis, kuram piemita punktualitāte, disciplīna un augsta atbildības sajūta," norāda slimnīcā.

BKUS izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem un kolēģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!