Pretendents uz Latvijas Mūzikas akadēmijas ēkām Raiņa bulvārī 23 nav tiesā pārsūdzējis spriedumu, ar kuru tam tika liegtas tiesības uz šo īpašumu, tādējādi pēc vairāk nekā triju gadu tiesāšanās mūziķu mācību iestāde paliek savās telpās.
Akadēmija arī apsver iespēju vērsties tiesā pret bijušo ēku īpašnieku Aleksandru Srojo Dvelaicki un viņa pārstāvi Mironu Binunu par nodarītajiem zaudējumiem, kad 1997.gada 10.februārī toreizējais īpašnieks panāca apkures atvienošanu, kā dēļ tika sabojāta daļa telpās glabāto mūzikas instrumentu, kā arī datortehnika.

Akadēmijas pārstāvis arī informē, ka procesa laikā rektoram Jurim Karlsonam darudēts padarīt neiespējamus mācību apstākļus, ticis izdarīts psiholoģisks spiediens un izteikti ierosinājumi akadēmijai pārcelties no pilsētas centra bulvāra uz Dreiliņiem.

Turklāt pretendenta vēlme pēc "dzimtas īpašuma" bijusi tikai tādēļ, lai to varētu pārdot, uzskata akadēmijas pārstāvis. Par to liecinot nekustamā īpašuma tirdzniecības uzņēmumu izrādītā ieinteresētība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!