Foto: LETA

Finanšu ministra Jāņa Reira (JV) birojā darbu uz pusslodzi uzsācis jauns padomnieks – mūziķis Guntars Račs. Viens no galvenajiem padomnieka darbības virzieniem būs saimnieciskās darbības konta ieviešanas veicināšana, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā (FM).

Informācija FM mājaslapā liecina, ka finanšu ministra padomnieka mēnešalga ir 2264 eiro, tādējādi paredzams, ka Rača mēnešalga par padomu sniegšanu Reiram uz pusslodzi varētu būt 1132 eiro.

Ministrijā sacīja, ka šis vienkāršotais nodokļu samaksas risinājums ir paredzēts mazajiem uzņēmējiem – fiziskajām personām jeb pašnodarbinātajiem, kas veic saimniecisko darbību, lai atvieglotu to nodokļu norēķinus.

Račs ar FM starpniecību norāda, ka saimnieciskās darbības konta ieviešana ārkārtīgi atvieglotu pašnodarbināto dzīvi – nebūtu jāalgo grāmatvedis, banka norēķinātos ar Valsts ieņēmumu dienestu.

Reira jaunais padomnieks sniegs priekšlikumus arī kultūras un radošo industriju jautājumos saistībā ar privātā un publiskā sektora mijiedarbību un valsts budžeta finansējuma efektīvu izmantošanu tajā, kā arī par sadarbību ar nevalstisko sektoru.

Račs ir latviešu mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors, sabiedriskais darbinieks un uzņēmējs, "Izdevniecība MicRec" īpašnieks, ASV Ierakstu akadēmijas biedrs, vairāku Mūzikas ierakstu gada balvu un Autortiesību bezgalības balvu ieguvējs un septiņu grāmatu autors.

Viņš ir vairāku biedrību – Latvijas mūzikas izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA), Latvijas autoru apvienības (LAA), Latvijas mūzikas producentu apvienības (LaMPA) un Pašnodarbināto mūziķu apvienības (PMB) – dibinātājs kā arī PMB padomes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!