Foto: F64
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) šogad valsts svētkiem veltīto lāpu gājienu rīkos attālināti, interesentiem iesūtot savus video, informēja NA pārstāve Laima Melkina.

"Gadu no gada valsts svētku vakarā tūkstošiem cilvēku piedalās krāšņā lāpu gājienā. Lai arī šoreiz apstākļi liedz mums pulcēties plecu pie pleca, kopību un vēlmi teikt "paldies" tiem, kuri izveidoja mūsu valsti, neviens nevar atņemt," izteicies NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ikviens ir aicināts nofilmēt video ar iedegtu lāpu vai svecīti rokās - viens vai kopā ar tuviniekiem, pie savām mājām vai jebkurā citā vietā, norāda Melkina. Filmēt var arī ar mobilo tālruni. Video var būt tikai vizuāls, vai arī dalībnieki var pateikt savu sveicienu Latvijas dzimšanas dienā. Video sveicienus iedzīvotāji aicināti iesūtīt partijai.

Iesūtītie video tikšot samontēti vienā filmā, veidojot lāpu gājiena iespaidu. Gan filma, gan iesūtītie video tiks atspoguļoti sociālajos tīklos un citviet.

Lāpu gājiens ir viena no Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas svētku tradīcijām, kas aizsākās 2003. gada 18. novembrī kā veltījums Latvijas valstij tās dibināšanas gadadienā. Kopš 2005. gada tā dalībnieku skaits iesniedzas vairākos tūkstošos, bet kopš 2013. gada pārsniedz 10 000 dalībnieku. Kā uzskata NA, "pamazām tas ir kļuvis par daudzās ģimenēs ļoti gaidītu notikumu, emocionāli saviļņojošāko un vērienīgāko 18. novembra tradīciju".

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti strikti pulcēšanās ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!