Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības (NA) frakcijas deputāti rosina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) ievērot viņa paša pausto aicinājumu politiķiem domāt par tagadni un nākotni un nepiedalīties 9. maija svinību pasākumos, portāls "Delfi" uzzināja frakcijā.

"Tā vietā, lai veltītu pilnu darba dienu rīdzinieku problēmu risināšanai, kas nav mazums, Nils Ušakovs gadiem ir spodrinājis savu tēlu, piedaloties pasākumos, kuros pausta Latvijas okupētājvalsts – Padomju Savienības juridiskās mantinieces – Krievijas vēstures interpretācija Otrā pasaules kara un Latvijas otrreizējas padomju okupācijas jautājumā," portālam "Delfi" norādīja NA pārstāve Evija Vaikina.

RD NA frakcijas deputāti arī aicina pievērst uzmanību, vai RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Vadims Baraņņika vadītā biedrība "9maijs.lv" nenodod ziedojumus tiem cilvēkiem, kuri "Lielā Tēvijas kara dalībnieka" statusu saņēmuši par piedalīšanos Latvijas nacionālo partizānu fiziskā noslepkavošanā pēc Otrā pasaules kara beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!