Foto: LETA
Trešdien, 28. aprīlī, Nacionālās apvienības (NA) Liepājas nodaļas līderis Uldis Lipskis ar iesniegumu vērsies Valsts Drošības dienestā (VDD), aicinot izvērtēt "Liepājas Krievu kopienas" rīkoto konkursu Liepājas skolēniem, kurā jaunieši ir aicināti aprakstīt PSRS armijas "varoņdarbus" 1941.-1945. gadā, portālam "Delfi" pavēstīja partijas pārstāve Laima Melkina.

Tāpat konkursa aicinājumā rakstīts, ka PSRS karaspēks esot cīnījies par savu valsti un tās brīvību, norādīts preses paziņojumā medijiem.

"Padomju okupācijas laiks ir drūmākais posms latviešu tautas vēsturē, nesdams ciešanas, postu un salauztus likteņus katrā dzimtā. Neatkarīgā Latvijā nav vietas totalitāro režīmu glorifikācijai, tāpēc aicinām atbildīgās iestādes novērst jebkuras pretvalstiskas iniciatīvas, tostarp Liepājā un Liepājas skolēnu vidū," ar Melkinas staprniecību pauda Lipskis.

Iesniegums adresēts VDD vadītājam Normundam Mežvietam, Liepājas domes priekšsēdētājam Jānim Vilnītim (LRA) un Liepājas domes Izglītības pārvaldes vadītājai Kristīnei Niedrei-Latherei.

Iesniegumā minēts, ka konkursa aicinājums ir pretrunā vēsturiskajai patiesībai un Latvijas Republikas Saeimā pieņemtajai deklarācijai par Latvijas okupāciju.

Tāpat iesniegumā VDD vēstīts, ka Latvijas valstī nav atļauts popularizēt totalitāros režīmus vai mēģināt attaisnot genocīdu, ko PSRS armija veica pret vietējiem iedzīvotājiem, atklāja NA pārstāve Melkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!