Foto: LETA

Nākamnedēļ Francijas vēstniecībā, Rīgā, Nacionālā apvienība "VL-TB/LNNK" deputāti tiksies ar Francijas vēstniecības pārstāvjiem, lai risinātu Latvijas pilsoņu drošības jautājumus Francijas ostas pilsētā Kalē, portālu "Delfi" informēja partijas Saeimas frakcijas preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Kalē pilsētā, Francijā, nelegālie imigranti uzbrukuši vairākām automašīnām, tostarp Latvijas autopārvadātājiem. Šādi bruņoti uzbrukumi ostas pilsētas Kalē apkaimē notiek jau vairākus mēnešus un starp cietušajiem ir arī Latvijas pilsoņi, tāpēc Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijās strādājošie Nacionālās apvienības deputāti vērsušies Francijas vēstniecībā un vienojušies par tikšanos ar mērķi pārrunāt izveidojušos situāciju Francijā. Amatpersonas spriedīs par iespējamo rīcību no varas iestāžu puses, mēģinot risināt Latvijas un citu ES valstu pilsoņu drošības jautājumus.

"Kalē apkaimē ir izveidojusies bīstama situācija, tādējādi par upuri imigrantu bandu uzbrukumiem var kļūt jebkurš – neatkarīgi no tautības. Ir jāmeklē risinājumi, lai likuma vara tiktu atjaunota," situāciju skaidrojis partijas valdes loceklis un Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāts Rihards Kols.

Savukārt Jānis Dombrava norādījis, ka "cilvēki, kas ar ieročiem rokās uzbrūk Latvijas autopārvadātājiem, nav kara bēgļi, bet noziedznieki".

Uzbrukums (Latvijas autopārvadātāja – red.) Valda Graumaņa vadītajai automašīnai ilustrē nelegālās imigrācijas radīto postu. Ja Eiropas Komisija (EK) nerisinās šo problēmu, nodrošinot efektīvu robežu apsardzību un dinamisku nelegālo imigrantu izraidīšanu, šādi noziegumi pret Latvijas pilsoņiem var kļūt par ikdienu," savu nostāju paudis Dombrava.

Nacionālās apvienības frakcijas deputāti uzskata, ka Francijā notiekošie nelegālo imigrantu uzbrukumi Latvijas kravas automašīnām ir nopietns drauds Latvijas pilsoņu dzīvībai un īpašumam. Tāpēc ir nepieciešama koordinēta Francijas atbildīgo dienestu rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!