Foto: F64

Nacionālajai apvienībai (NA) pirmdien būs nopietnas diskusijas par turpmāko rīcību, pēc tam, kad premjers Valdis Dombrovskis (V) pieprasīja šī politiskā spēka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes - Grendes demisiju, pirmdien Latvijas Radio norādīja NA līderis Raivis Dzintars.

Viņš apliecināja, ka situācija ir ļoti nopietna, kas negadās bieži, tāpēc tā jāpaspriež partijas valdē un frakcijā. NA arī joprojām nepārliecinot premjera arguments, ka ministrei ir nesaskaņas ar nozari, jo to varot attiecināt arī uz citiem ministriem.

NA sniegt savu vērtējumu pirmdien uz tikšanos aicinās arī Kultūras alianses pārstāvjus.

Dzintars gan atturējās komentēt iespējamo partijas rīcību un valdības pamešanu, kamēr šis jautājums neesot izrunāts ar partijas biedriem. "Lemsim, vērtēsim situāciju, pieļauju, ka biedru vidū būs dažādi viedokļi, tāpēc pagaidām nebūtu korekti paust savu privāto viedokli, lai kā partijas vadītājs kādu iespaidotu," sacīja Dzintars.

Viņš arī uzvēra, ka nedēļas nogalē NA nav apspriedusi jaunus kultūras ministra kandidātus.

Savukārt vēl viens NA līderis Gaidis Bērziņš intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka brīvdienās NA pārrunājuši premjera argumentus un "tie mūs joprojām nepārliecina, jo nav pamatoti".

NA ir šaubas, vai šāda premjera rīcība gadījumā nav saistīta ar stingro stāju attiecībā uz uzturēšanās atļauju un demogrāfijas jautājumiem, norādīja Bērziņš.

Ja būs nepieciešams, mēs atradīsim kultūras ministra kandidātu savās rindās, vai arī profesionāļu aprindās, solīja Bērziņš.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!