Foto: DELFI
Nacionālā apvienības deputāti ir apņēmības pilni pirmdien prasīt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju, jo uzskata, ka likumsargi nedrīkstēja pieļaut antifašistu biedrības skaļu uzstāšanos pie Brīvības pieminekļa 16.martā.

NA deputāts Jānis Dombrava portālam "Delfi" pauda, ka pirmdien prasīs iekšlietu ministra demisiju, jo uzskata, ka policija nedrīkstēja pieļaut šādas antifašistu biedrības aktivitātes. Dombrava norādīja, ka atceres dienā nav nodrošināta kārtība.

Arī viens no NA līderiem Raivis Dzintars portālam "Delfi" apliecināja, ka pirmdien prasīs Kozlovska demisiju.

Sestdien, Leģionāru atceres dienā pie Brīvības pieminekļa tradicionāli pulcējās cilvēki, kuri vēlas godināt leģionāru piemiņu, un tā dēvētie antifašisti, kuri pauž nosodījumu Vācijas karaspēka pastrādātājiem noziegumiem. Šogad starp abām pusēm izcēlās arī asa vārdu apmaiņa un neliela grūstīšanās. Leģionāru atbalstītāji bija neapmierināti ar to, ka antifašistu biedrības pārstāvji pie pieminekļa uzstādījuši skaļruņus un mikrofonus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins portālam "Delfi" pauda, ka policija ir nodrošinājusi kārtību Leģionāru dienā, jo līdz fiziskām sadursmēm nenonāca.

Grišins sacīja, ka paši šie divi politiķi arī izraisīja sadursmes pie norobežojošām barjerām un iesaistījās strīdā.

Grišins arī norādīja, ka antifašistu pasākums bija saskaņots, viņi bija norādījuši, ka izmantos skaņu pastiprinātājus un atskaņos mūziku, un viņiem bija nepieciešamas atļaujas, tāpēc policijai nebija pamata viņiem to liegt.

Policijai ir jābūt politiski neitrālai, un tās pienākums sestdien bija nepieļaut fizisku vardarbību, ko tā arī izdarīja, portālam "Delfi" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Viņš norādīja, ka iepriekš atļauto skaņas iekārtu izmantošana nav pamats prasīt ministra demisiju.

To, ka 16.marta pasākumos, būs verbālās sadursmes, varēja gaidīt, jo tā ir bijis katru gadu, tāpēc policija notikuma vietā strādāja, lai nepieļautu fizisko vardarbību.

Viņš nepiekrīt NA paustajam viedoklim, un uzskata, ka policija ir tikusi galā ar kārtības nodrošināšanu 16.martā. Viņš arī piekrita policijas paustajam, ka tieši NA deputāti izprovocēja grūstīšanos pie norobežojošajām barjerām. Ministrs ar policijas darbu 16.martā apmierināts un ieceri prasīt viņa demisiju uzskata par nepamatotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!