Foto: LETA

Reaģējot uz dēla aizturēšanu ar augu maisījumu, Nacionālās apvienības deputāts Kārlis Krēsliņš šodien ir nolicis deputāta mandātu, paziņojumā medijiem informē politiskais spēks.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirms vairākiem mēnešiem Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) 25 gadus vecā dēla Jāņa vadītajā automašīnā policija atradusi vairāk nekā vienu kilogramu tā dēvēto legālo narkotiku.

"Narkotikas ir nopietna problēma, un es, tāpat kā citi Latvijas iedzīvotāji, esmu ieinteresēts, lai cīņa ar šo sērgu būtu maksimāli efektīva," teic Krēsliņš. "Apzinoties, ka mans deputāta amats var radīt aizdomas saistībā ar mana aizturētā dēla lietas objektīvu izmeklēšanu un, ka notikušais pastarpināti met ēnu arī uz Nacionālo apvienību, paziņoju par atteikšanos no deputāta amata."

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atgādina, ka par notikušo joprojām rit izmeklēšana un vēl ir daudz nezināmu aspektu. "Turklāt diez vai tēvam ir jāatbild par savu pilngadīgo bērnu kļūdām," saka Dzintars. "Taču Krēsliņš šajā situācijā ir parādījis savu principialitāti. Vienalga, legālas vai nelegālas – narkotikas ir joma, kurā kompromisi nav iespējami."

"Tagad lai strādā izmeklētāji, nevis tie, kam patīk izteikt dažādas neticamas versijas par manu saistību ar legālajām narkotikām," paziņojumā norāda Krēsliņš.

Krēsliņam par dēla iespējamo pārkāpumu nebija informācijas, viņš teica LTV raidījumam "Panorāma". "Mans dēls tika aizturēts pavisam par citu lietu," teica politiķis. Par legālo narkotiku atrašanu pie dēla viņš uzzinājis vien pirms nedēļas, kad "kāda dāma" viņam sākusi uzdot jautājumus.

Viņš atzina, ka nolicis deputāta mandātu tādēļ, ka šīs ziņas izskanējušas publiski, jo "vainīgo pagaidām nav", bet presē jau izskanējušas aizdomas gan par Krēsliņu, gan viņa pārstāvēto politisko spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!