Foto: LETA

Nacionālās apvienības "VL-TB/LNNK" (NA) frakcija neatbalsta Iekšlietu ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz Latvijā mītošajiem patvēruma meklētājiem palielināt dienasnaudas apmēru, portālu "Delfi" informēja frakcijā.

NA deputāti uzskata, ka pret patvēruma meklētājiem ir jāizturas ar izpratni, taču viņiem sniegtā palīdzība nedrīkst būt uz Latvijas sabiedrības rēķina. Pēc Labklājības ministrijas datiem, 2015. gadā Latvijā aptuveni 20 000 pensionāru saņēma pensiju līdz 100 eiro apmērā. Šiem cilvēkiem nākas izdzīvot ar trīs vai mazāk eiro dienā, vērš uzmanību frakcijā.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja: "Valdības uzdevums ir mazināt sociālo nevienlīdzību, meklējot risinājumus gan mazo pensiju, gan bērnu pabalstu palielināšanai. Kamēr pensionāriem un māmiņām būs jāskaita centi, domājot, kā sagaidīt nākamo mēnesi, jebkādu pabalstu palielināšana imigrantiem nav pieļaujama."

"Nav pieļaujams, ka patvēruma meklētājiem varētu maksāt lielākus pabalstus par vietējiem iedzīvotājiem, jo tas ir amorāli pēc būtības, turklāt šāda attieksme varētu radīt sociālo spriedzi sabiedrībā," tā frakcijas lēmumu neatbalstīt Iekšlietu ministrijas priekšlikumu pamato NA frakcijas vadītājs Raivis Dzintars.

Ziņots, ka valdība otrdien, 5. jūlijā, lems, vai akceptēt grozījumus noteikumos, kas paredz patvēruma meklētājiem par 85 centiem palielināt naudas līdzekļus, kuri nepieciešami uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

Šobrīd patvēruma meklētājam, kurš izmitināts Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā, dienā tiek maksāti naudas līdzekļi 2,15 eiro apmērā uztura, higiēnas un pirmās nepieciešamības preču iegādei paredzēto izdevumu segšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!