Foto: DELFI
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) ar Jauno konservatīvu partiju (JKP) trešdien pārrunājusi JKP un "KPV LV" priekšvēlēšanu laikā izteiktos solījumus un priekšlikumus, lai saprastu, ko no tā plāno īstenot potenciālā Jāņa Bordāna (JKP) vadītā valdība, portālam "Delfi" pastāstīja NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Drīz pēc tam, kad Valsts prezidents aicināja Ministru kabinetu sastādīt Bordānam, JKP tikās ar NA. "Tā bija tikai pirmā saruna. Protams, sarunām būs jābūt ļoti intensīvām un daudz, lai saprastu, vai mums ir pa ceļam, tā vienkārši izsakoties," pauda Dzintars.

Tikšanās laikā pārrunāts jautājums par priekšlikumiem un solījumiem, ko izteikusi JKP un "KPV LV" priekšvēlēšanu laikā. "Proti, tiem priekšlikumiem, kas ir fiskāli visietilpāgākie, visdārgāk izmaksā," piebilda NA līderis. NA grib saprast, kurus no priekšlikumiem un kādos termiņos ir plānots īstenot, kā arī – kāda ir to fiskālā ietekme.

NA grib iepazīties ar Finanšu ministrijas aprēķiniem, kā arī saprast, kur plānots ņemt plānotajiem pasākumiem līdzekļus. "Pirms mēs runājām par Nacionālās apvienības prioritātēm, mums ir būtiski saprast, kāda būs fiskālā telpa un kādas ir valdības kopējās prioritātes," teica Dzintars, piebilstot, ka NA ieskatā vairāki priekšvēlēšanu laikā dzirdētie priekšlikumi ir grūti izpildāmi.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kuri būtu jārisina nākamajās sarunās. Jautājumu loks, par ko būs jādiskutē, ir ļoti plašs, atzina NA līderis.

Ziņots, ka trešdien Valsts prezidents Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", JKP un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Jau īsi pēc Vējoņa paziņojuma sākās valdības veidošanas sarunas. Trešdien JKP tikās gan ar "KPV LV", gan ar NA. Ceturtdien plānots, ka JKP tiksies ar "Attīstībai/Par!", "Jauno Vienotību" un atkārtoti ar "KPV LV".

Ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par jauno valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!