Foto: DELFI

Nacionālā apvienība (NA) ir izraudzījusies nākamo tieslietu ministra amata kandidātu un nākamo Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, bet pagaidām neatklāj viņu vārdus. Par izvirzītajiem kandidātiem NA paziņos pēc tikšanās ar "Vienotību", vēsta Latvijas Radio.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars Latvijas Radio atzina, ka lēmums par kandidātiem partijā pieņemts vienbalsīgi. Trešdien pēcpusdienā par kandidātiem informēs "Vienotību", un tikai pēc tam atklās viņu vārdus.

Dzintars nekomentēja, vai ministra amatam tiek virzīts līdzšinējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Bordāns un parlamentārā sekretāra amatam advokāts Aigars Lūsis. Dzintars arī pauda cerību, ka "Vienotība" piekritīs.

Kā ziņots, ka pēc koalīcijas domstarpībām ebreju kopienas īpašumu restitūcijas jautājumā tieslietu ministrs paziņoja par atkāpšanos no amata,

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis, kurš saņēmis ebreju kopienas vēstuli atrisināt īpašumu jautājumu, uzdevis tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (Nacionālā apvienība) izveidot darba grupu, kas sagatavotu Latvijā esošo nekustamo īpašumu sarakstu, kas 1940.gada 17.jūnijā piederēja ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!