Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien kongresā spriedīs par partijas darbu pašvaldībās un Saeimā, kā arī paredzētas diskusijas par politiskajām aktualitātēm.

Kongresā arī plānots pārvēlēt partijas izpildinstitūcijas, informēja partijas preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Pasākums notiks plkst.11 Bauskas Kultūras centrā, Kalna ielā 18.

VL-TB/LNNK pašlaik demisionējušajā valdībā pārstāv kultūras ministre Dace Melbārde, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, kā arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs. Tāpat šī politiskā spēka pārstāve ir Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Nacionālā apvienība jau paudusi, ka arī jaunajā valdībā vēlētos saglabāt pašreizējās atbildības jomas. Turklāt valdība būtu jāveido pašreizējiem partneriem.

VL-TB/LNNK iepriekš paziņoja, ka neatbalstītu "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu kā premjera amata kandidāti. Savukārt Zaļo un zemnieku savienība, kā arī vairāki "Vienotības" deputāti iestājās par nacionālās apvienības dalību koalīcijā.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību virzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas "Vienotībai". Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!