Foto: LETA
Pēc Ogres novadu skārušo plūdu situācijas izvērtēšanas Nacionālā apvienība (NA) vēstulē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam ir lūgusi rast finansiālu atbalstu plūdos cietušajām ģimenēm, portālu "Delfi" informēja apvienība.

NA ārkārtas frakcijas sēdē ceturtdien iepazinās ar situāciju Ogrē, kur applūdušas vairāk nekā 100 mājas, ūdens līmenis turpina celties un "applūdušo māju iedzīvotāji ir izmisumā", tiesa, situācijas straujās attīstības dēļ zaudējumu kopējo apjomu pašlaik ir grūti aplēst. 

Sēdes laikā deputāti atbalstīja viedokli, ka plūdos cietušajiem cilvēkiem ir nepieciešams valsts atbalsts. "Šādā situācijā par pašvaldību jautājumiem atbildīgajai ministrijai būtu jāsniedz skaidrs vēstījums cilvēkiem, ka ikviena plūdu skartā ģimene varēs saņemt finansiālu atbalstu savu mājokļu tehniskā stāvokļa uzlabošanai," uzskata NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Plūdu skartajos mājokļos būs nepieciešams atjaunot grīdas segumu, krāsot sienas, stiklot logus un veikt citus remonta darbus. "Mēs izprotam valsts budžeta situāciju, taču dažus simtus latu katrai no šīm ģimenēm budžetā ir jāvar atrast," saka NA deputāts Romāns Naudiņš. "Applūdušās mājas nav lepnas savrupmājas un turīgu cilvēku villas, bet gan vienkāršu laužu mājokļi." 

NA frakcija ir aicinājusi ministru Sprūdžu personīgi apmeklēt plūdu skarto teritoriju, lai novērtētu situācijas nopietnību, plūdu radīto postu un nelaimē nonākušajiem cilvēkiem nepieciešamā atbalsta apjomu. NA frakcija arī uzsver, ka Ogres novads nav vienīgais, kurā plūdu dēļ izveidojusies kritiska situācija. Līdzīga nelaime ir piemeklējusi arī citus Latvijas novadus un pilsētas. 

Jau ziņots, ka šonedēļ plūdi Latvijā vērsās plašumā. Naktī uz trešdienu glābēji palīdzējuši evakuēties 22 cilvēkiem, kuri atradušies plūdu zonā, desmit cilvēki atteikušies no evakuācijas, bet vienā mājā atrasts sirmgalves līķis. Trešdien pilsētā applūda daudzas mājas un atbildīgie dienesti spridzināja ledus krāvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!