Foto: LETA

Nacionālās apvienības (NA) valdes sēdē pirmdien, 5. decembrī, vienbalsīgi nolemts par partijas ministru amatu kandidātiem virzīt Ilzi Indriksoni, Ināru Mūrnieci, Nauri Puntuli un Jāni Vitenbergu, portālu "Delfi" informēja politiskajā spēkā.

Atbilstoši premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) priekšlikumam, NA tiktu uzticēta atbildība par ekonomikas, aizsardzības, kultūras un satiksmes jomām. Partijā uzsver, ka tiks respektēts Kariņa aicinājums virzīt ministru amatiem tikai kandidātus, kas piedalījušies vēlēšanās un ievēlēti Saeimā.

Ekonomikas ministrijas vadību plānots uzticēt līdzšinējai ministrei Indriksonei, arī kultūras ministra amatam partija virza esošo ministru – Puntuli.

Aizsardzības ministra amatam NA izvirzījusi Mūrnieci, bet par satiksmes ministru partija virza bijušo ekonomikas ministru Vitenbergu. Līdzās viņam ministrijas vadībā strādās parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards (NA), kuram jau ir pieredze Satiksmes ministrijas vadībā.

Iepriekš jau vēstīts, ka Krišjāņa Kariņa priekšlikums paredz "Jaunajai vienotībai" nākamajā valdībā septiņu amatus – Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra.

Savukārt Apvienotajam sarakstam – iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības ministra amats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!