Foto: LETA
Lai arī jaunākajā žurnālā "Playboy" par Nacionālās apvienības pelēko kardinālu dēvētais advokāts Aigars Lūsis atklāj savu skatījumu uz politikas virtuvi, lasītāju uzmanību visvairāk piesaistījuši Lūša visai vecmodīgais skatījums uz cilvēka evolūciju un Darvina teoriju.

Intervijā "Playboy", atbildot uz jautājumu par kristīgo vērtību nostiprināšanu Satversmes preambulā, Lūsis pārsteidzis savus intervētājus, paziņojot, ka uzskata sevi par kreacionistu. " Es esmu kreacionists, es neesmu evolucionists. Evolūcijas teoriju vispār uzskatu par kaut ko murgainu," paziņojis bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

Viņaprāt, evolūcija ir iespējama tikai sugas ietvaros un nepārkāpjot tās robežas. Lūsis sevi intervētājiem raksturo kā kristieti un luterisko dogmatiķi.

Taujāts, vai viņš noliedz cilvēka saistību ar pērtiķiem, viņš atbild: "Kategoriski noliedzu. Kategoriski! Lai noticētu darvinismam, ticībai ir jābūt daudz fanātiskākai, nekā lai noticētu Dievam kā radītājam."

Lūša atklāsmes samulsinājušas ne vienu vien "Twitter" un "Facebook" lietotāju.

Pāvils Jurjāns, iepazinies ar Lūša atziņām spriež: "Latvijas zinātnei, kas neapstiprina, ka zeme ir 6000 gadu veca, būs grūti pierādīt savu lietderību: "Esmu kreacionists", tā NA Lūsis."

" Problēma nav tas, ka Lūsis ir kreacionists. Problēma ir tas, ka viņš ir fundamentālists," secina žurnālists Didzis Melbiksis.

Savukārt publicists Nils Sakss, kurš pēdējos gados paspējis piedalīties vairāku politisko spēku publicitātes materiālu veidošanā, ironizē:" Amerikāņu kreacionisti uzskata, ka dinozauru kaulus zemē ieraka Velns. Kārtīgs nacionāļu kreacionists zina, ka to izdarīja krievi."

"Delfi" jau ziņoja, ka novembra sākumā, īsi pēc tam, kad Nacionālā apvienība paziņoja par tieslietu ministra Jāņa Bordāna atsaukšanu, Lūsis paziņoja, ka lūdzis anulēt savu maksātnespējas administratora sertifikātu. "Nacionāļu" lēmums atsaukt Bordānu kuluāros tika saistīts ar ministra publiski izziņoto nodomu reformēt maksātnespējas administratoru darbības regulējumu un Lūša lielo ietekmi Nacionālajā apvienībā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!