Foto: F64
Nacionālās Apvienības (NA) valde pirmdien, 28. oktobrī pieņēmusi galīgo lēmumu par līdzšinējās Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes izvirzīšanu kultūras ministra amatam.

To portālam "Delfi" apliecināja NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

NA valde par Melbārdes izvirzīšanu lēma jau pirms divām nedēļām, taču vēlējās uzklausīt arī NA Saeimas frakcijas un Kultūras alianses viedokli par kandidāti, kuru premjers Valdis Dombrovskis (V) un koalīcijā ietilpstošās Reformu partijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters jau paspējuši atzīt par cienīgu ieņemt kultūras ministra amatu.

Iepriekš NA politiķi norādīja, ka par labu patlaban bezpartejiskās Melbārdes kandidatūrai nosliekušies, izvērtējot tādus aspektus kā profesionalitāte, spēja vadīt pasākumus un komanda, kā arī ideoloģiskās vērtības.

"Mūsu domāšanas platforma ir līdzīga," raksturojot kultūras ministra amata kandidāti, teica NA Saeimas frakcijas deputāte Inese Laizāne, uzsverot, ka tas ļaušot nodrošināt pēctecību Kultūras ministrijas darbā.

Izvēle par to, vai kļūt par NA biedri, esot pašas Melbārdes ziņā.

"Delfi" jau vēstīja, ka 13. septembrī  Dombrovskis paziņoja, ka nolēmis pieprasīt iepriekšējās kultūras ministres, NA deleģētās Žanetas Jaunzemes-Grendes demisiju. Tas notika pēc vairākas nedēļas ilguša konflikta, ko izraisīja Jaunzemes-Grendes lēmums mainīt Latvijas Nacionālās operas valdi, ārpus tās atstājot ilggadējo operas direktoru Andreju Žagaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!