Foto: F64

Nacionālā apvienība (NA) nosūtījusi koalīcijas partneriem projektu, kā viņu skatījumā jānotiek ministru darba izvērtēšanai ‒ ministram jāsagatavo ziņojums par ministrijas darba plusiem un mīnusiem, pavēstīja apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

Ministru darbības izvērtēšanu NA pamato ar koalīcijas līguma punktu par to, ka valdību veidojošie sadarbības partneri uzņemas solidāru atbildību par Ministru kabineta darba rezultātiem.

Projekts paredz, ka katram ministram būs jāiesniedz ziņojums par paveikto ministrijā. Ziņojuma vēlamā struktūra būtu aprakstīt plusus un mīnusus. Plusi būtu ‒ paveiktie darbi, veiksmīgi iesāktie darbi, pārskatāmā nākotnē plānotie darbi un to izpildes termiņi, kā arī citi sasniegumi. Savukārt mīnusi ‒ atbilstoši pašnovērtējumam, kas ir bijis nepilnīgs, neapmierinošs, konkrēti neizpildītie uzdevumi, komunikācijas problēmas.

Ministriem atbilstoši NA iecerei būs arī jāatskaitās par sadarbību ar sociālajiem partneriem, nevalstiskām organizācijām un jāsniedz šo organizāciju darba novērtējums.

Pēc ziņojuma katras koalīcijas partijas pārstāvji var uzdot jautājumus un izteikt viedokli par ziņojuma saturu un ministra darbu. Pēc tam jautājumus var uzdot žurnālisti, sacīts NA izstrādātajā projektā.

Pirms divām nedēļām NA izteica aicinājumu veikt visu ministru darbības izvērtējumu. Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") gan bija skeptisks pret šādu aicinājumu un aicināja NA iesniegt konkrētu piedāvājumu par to, kā šī vērtēšana būtu jāveic. NA solīja šādu piedāvājumu iesniegt līdz 4.februāra koalīcijas sēdei.

Reformu partijas un "Vienotības" pārstāvji norādīja, ka ar šādu piedāvājumu izpaužas NA mēģinājums grozīt koalīcijas līgumu un veikt ministru amatu pārdali.

Paziņojums par ministru darba izvērtējuma sekoja pēc satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas, kas amatu pametīs martā.

NA vēlētos palielināt savu ietekmi valdībā. Pašlaik tai ir divu ministru portfeļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!