Foto: LETA

Nacionālās apvienības izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka sola arī kā politiķe piedalīties 16.marta Leģionāru dienas piemiņas pasākumos, intervijā "Latvijas Avīzei" atzinusi Broka.

Viņa laikrakstam norādījusi, ka arī iepriekš piedalījusies 16. marta pasākumos, un kā politiķe uzskata - leģionāru pieminēšana 16. martā ir svarīga latviešiem.

"Tas ir mūsu tautas liktenis, kas skāris gandrīz katru ģimeni, un es neesmu izņēmums. Vēsturnieki ir atzinuši, ka 16. marts nav nosodāma diena, kas slavinātu nacismu vai Hitleru, tāpēc es neredzu pamatu distancēties," paudusi Brika.

Viņa gan uzsvēra, ka "Rīgas domes vadītājam jāņem vērā arī drošības apstākļi". "Ir zināms, ka ir grupas, kas neatbalsta šos pasākumus, un tās ir ļoti agresīvas grupas, un, ja būtu draudi, es kā domes vadītāja neļautu riskēt," sacījusi Broka.

Viņa arī norādījusi, ka "Brīvības piemineklis nav vienīgā vieta, kur atzīmēt 16. martu, to ļoti skaisti var darīt Lestenē", un, ja Rīgas centra drošības apsvērumu dēļ tas nebūtu iespējams, viņa būtu gatava doties uz Lesteni.

Jau ziņots, ka 16.marts jau vairākus gadus ir "karsts" datums, ap kuru katru gadu izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav un vai tajos ir jāpiedalās politiķiem.

Iepriekšējos gados Rīgas dome vairākkārt aizliedza pieteiktos pasākumus, taču tiesa šos liegumus atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!