Foto: Publicitātes attēli

Pirms četrām dienām, 2. decembrī, "Rīgas nami" valde apstiprinājusi kārtību, kā veicama tās īpašumā esošā nekustamā īpašuma atsavināšana mutiskā izsolē. Tajā pašā dienā ar "Rīgas nami" nekustāmā īpašuma izsoles komisijas lēmumu apstiprināti izsoles noteikumi neapbūvētam zemes gabalam Vecrīgā, Kungu ielā.

Pirmās izsoles sākumcena ir nepilni 600 000 latu (853 300 eiro), bet izsoles solis ir noteikts aptuveni 3500 latu liels (5000 eiro). "Atvēlētais laiks, lai pieteiktos un iemaksātu dalības maksu 10% apmērā no nekustamā īpašuma sākumcenas, ir vien 10 kalendārās dienas. Kādēļ šāda steiga tieši Ziemassvētku priekšvakarā?" raksta Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas deputāts Andris Lācis.

Viņš uzskata, ka šāda rīcība, iespējams, norāda uz koruptīvu darījumu. Deputāts atgādina, ka šo zemes gabalu bija paredzēts izmantot Rīgas kultūras aģentūras vajadzībām, lai ierīkotu Rīgas pilsētas izstāžu zālei nepieciešamās virszemes izstāžu telpas.

2009.gada 18.decembrī augstākminētais zemes gabals tika ieguldīts "Rīgas nami" pamatkapitālā. 2010.gada 26.aprīlī tika saņemts Rīgas būvvaldes jaunbūvējamā objekta arhitektūras ideju konkursa plānošanas arhitektūras uzdevums, bet metu konkurss tika noslēgts bez rezultātiem.

"Šobrīd "Rīgas nami", pamatojoties uz nepieciešamību nodrošināt stabilus sabiedrības saimnieciskos rādītājus, vēlas atbrīvoties no šī stratēģiski nesvarīgā objekta, kas ik gadu uzņēmumam izmaksā 1130,84 latus (492,84 lati – uzturēšanas izdevumi un 638 lati – nekustamā īpašuma nodoklis par zemi)," raksta NA pārstāvis.

Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas deputāti aicinājuši uzņēmuma "Rīgas nami" valdi apturēt šo izsoli un nodot zemes gabalu atpakaļ Rīgas domei, "ja tā uzturēšana rada tik milzīgu slogu šim pašvaldības uzņēmumam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!