Foto: DELFI Aculiecinieks

Nacionālā apvienība joprojām vēlās pārcelt vai likvidēt tā dēvēto Uzvaras pieminekli, taču tas jādara juridiski korekti, un vispirms būtu jārīko Rīga dzīvojošo Latvijas pilsoņu aptauja par to, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis NA Rīgas domes deputāta amata kandidāts Aleksandrs Kiršteins.

Viņš skaidrojis, ka pagaidām NA vēlas uzlikt pie Uzvaras pieminekļa metāla stendus ar uzrakstiem vairākās valodās, kas pastāstīs, kas notika pēc Latvijas "atbrīvošanas" – kādas bija okupācijas sekas. "Lai cilvēki uzzina, ka no Latvijas tikai vienā 1949. gada 25. martā izsūtīja 42 000 cilvēku un vairāk nekā puse no viņiem bija bērni," sacījis Kiršteins.

Viņš arī apliecināja, ka NA aizvien vēlas pieminekli pārcelt citur vai likvidēt, jo "tas ir okupācijas simbols, kas ietekmē zemapziņu". "Tad jau vācu "koka Frici" arī vajadzētu atjaunot... Taču vispirms mēs sarīkosim Rīgā dzīvojošo Latvijas pilsoņu aptauju. Juridiskās procedūras ir jāievēro, jo piemineklis ir rīdzinieku īpašums," skaidrojis politiķis.

Iepriekš "Vienotība" pauda, ka tā sauktā Uzvaras pieminekļa jeb pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" pakājē esošajā ekspozīcijas telpā jāizveido pastāvīga informatīva izstāde par Latvijas okupācijām un pieminekļa tapšanas vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!