Foto: LETA

Nacionālā apvienība ir strauji evolucionējusi, un tā ir vienīgā partija, kas spēj nodefinēt savu prioritāti, vērtējot valdības maiņu, laikrakstam "Diena" intervijā norādījis bijušais politiķis Vjačeslavs Dombrovskis.

"Ja pirms trim četriem gadiem kāds teiktu, ka Imants Parādnieks varētu vadīt Labklājības ministriju, domāju, ka sabiedriskā telpa būtu sašutuma pārpilna," uzsvēra bijušais politiķis.

"Katrs valdības veidošanas process ir savā veidā unikāls, tā ir partiju taktiska spēle, lai iegūtu noteiktas pozīcijas, parādītu saviem vēlētājiem, ka spēj ko panākt," komentējot jaunās valdības veidošanu, laikrakstam norādīja Dombrovskis. "Šajā spēlē vienmēr palīdz tas, ja ir kādi principi, par ko visas partijas var vienoties. Tādi, cik saprotu, bija pirms Zatlera Reformu partijas ienākšanas politikā – partijām bija to tradicionālās atbildības jomas. Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – VARAM, Zemkopības un Satiksmes ministrija, tātad saimnieciskās ministrijas. Vienotībai – ministrijas, kas atbild par politikas komunikāciju Eiropā, proti, Ārlietu, Ekonomikas, Finanšu. Tā ir viena dimensija, kas savulaik palīdzēja veidot valdību, bet kopš Reformu partijas nokļūšanas pie varas tika izjaukta vismaz attiecībā uz VARAM un Satiksmes ministriju."

Viņš uzsvēra, ka valdības rīcībspēja būs atkarīga no tā, vai būs skaidri definētas prioritātes katrai no valdību veidojošajām partijām. "Tagad demisionējušās valdības problēma ir tas, ka tādu skaidru prioritāšu vairs nebija. Ja mēs tagad uzdosim jautājumu katrai partijai, kas bija tās prioritāte, neviena, izņemot nacionāļus, nespētu atbildēt."

Ziņots, ka demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) prognozē, ka jauno valdību varētu apstiprināt 4. februārī.

Straujuma demisijas rakstu iesniedza pērn 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!